Στη Ρώμη στις αρχές του εικοστού αιώνα ο Alfredo ανοίγει την πόρτα του εστιατορίου του στη οδό della Scrofa 104 ξεκινώντας μια ιστορία που μετράει πάνω από εκατό χρόνια.
Το 1907, σε ένα ιστορικό και παραδοσιακό Εστιατόριο στην καρδιά της Ρώμης, από το πάθος του Alfredo, για την κουζίνα και το θέατρο, από την ικανότητά του να προετοιμάζει απλά πιάτα με ξεχωριστή γεύση και με την εντυπωσιακή θεατρικότητα με την οποία συνόδευε την είσοδο του στο τραπέζι με το παχύ και και χαρακτηριστικό του μουστάκι, γεννήθηκε ο μύθος των αμίμητων Fettuccine Alfredo.
Σε μικρό χρονικό διάστημα, οι μεγαλοπρεπής, πρωτότυπες και συναρπαστικέςFettuccine Alfredo πέρασαν τα σύνορα της Ρώμης για να αποκτήσουν διεθνή φήμη και να γίνουν ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας κουζίνας.
Για να απαθανατιστούν οι γεύσεις του Fettuccine Alfredo, συνέβαλαν επίσης οι ιστορίες της Mary Pickford και του Douglas Fairbanks, διαχρονικοί σταρ του Χόλιγουντ στις αρχές του αιώνα που, κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος τους στη Ρώμη, απολάμβαναν ήδη την περίφημη κουζίνα του Alfredo στη οδό della Scrofa, η οποία για πάνω από εκατόν δέκα χρόνια, με το πέρασμα του χρόνου κάνει το γύρο του κόσμου με τη φήμη του και την απαράμιλλη γεύση του.

Από τη Ρώμη στο Χόλιγουντ
Η ηχώ αυτού του γεγονότος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη του Alfredo alla Scrofa και των Fettuccine Alfredo στο Χόλιγουντ και σε όλο τον κόσμο. Το Εστιατόριο έγινε γρήγορα, μέχρι και σήμερα, ένας προορισμός για διάσημες προσωπικότητες του κόσμου από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάματος, τη λογοτεχνίας, της τέχνης, της πολιτικής και του αθλητισμού και με την μαγεία των αιθουσών του και τη γοητεία του κιόσκι, δημιούργησαν ένα αξέχαστο σενάριο για περισσότερο από εκατό χρόνια ιστορίας στην ανεπανάληπτη εποχή της Dolce Vita, με τους δημοσιογράφους να συνωστίζονται έξω από το εστιατόριο για να παραστούν σε μια πραγματικό defilé διασημοτήτων που όλες οι εφημερίδες να δοξάζουν την αριστεία που επιτυγχάνει με την κουζίνα Alfredo και τις Fettuccine του.
Η παράδοση του Alfredo συνεχίζεται
Ο χρόνος είναι ανελέητος και στις 5 Μαΐου του 1943 ο Alfredo αποφάσισε να πουλήσει το εστιατόριο στην οικογένειά μας για το ταπεινό ποσό των 100.000 λιρών, με τη βεβαιότητα ότι μετέδωσε το όνειρο όλης του της ζωής στα χέρια ανθρώπων που με το ίδιο πάθος και φροντίδα, θα διαιώνιζαν τα μυστικά, την παράδοση και τη μοναδική ατμόσφαιρα του Alfredo alla Scrofa.
Από εκείνη τη στιγμή, με αμετάβλητη ποιότητα και γαστρονομική φινέτσα και μία πάντα αυξημένη προσοχή προς τον επισκέπτη, το εστιατόριο Alfredo alla Scrofa συνεχίζει, χρόνο με το χρόνο, από γενιά σε γενιά, από τους παππούδες μας στους πατέρες μας, και μια μέρα τα παιδιά μας, να γράφει σελίδες ιστορίας και να ενισχύει τη φήμη του σε όλο τον κόσμο χάρη σε μια εκλεπτυσμένη οικεία εξυπηρέτηση, με μία συνεχόμενη ανακάλυψη των παραδοσιακών συνταγών, της γεύσης των πιάτων λεπτά και προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών.

Το μέλλον και οι νέες ιδέες 
Με την πάροδο των χρόνων από το ίδιο πάθος που κάνει διαχρονικές τις παραδόσεις και τις διδασκαλίες του Alfredo και της εποχής του, καταρτίζεται νέο αίμα με νέες ιδέες και υλοποιεί καινοτόμα σχέδια, όπως το έργο franchising Alfredo’s Gallery, το οποίο αντιπροσωπεύει και εξάγει σε όλο τον κόσμο την καλύτερη ιταλική μαγειρική τέχνη, ενισχύοντας τα πιο γνήσια τοπικά προϊόντα και την γαστρονομική τελειότητα της τοπικής κουζίνας, με ένα εμπορικό σήμα που είναι παντού συνώνυμο με την παράδοση, την κομψότητα, τη γεύση και την ποιότητα.

Μια ιστορία που εκτείνεται πάνω από 110 χρόνια
Σε πάνω από έναν αιώνα ζωής του Alfredo alla Scrofa είναι, ως εκ τούτου αμέτρητες οι προσωπικότητες που έχουν τιμήσει το Εστιατόριο με την παρουσία τους, καταλαμβάνοντας την στιγμή με μια ιστορική φωτογραφία ή με την αφιέρωση τους σε ένα από τα βιβλία επισκεπτών του Alfredo, που από το 1920 αποτελούν μια συλλογή πάνω από πενήντα, αξέχαστα άλμπουμ

Οι καλές μυρωδιές του παρελθόντος
Στην καρδιά του κέντρου της Ρώμης, το Εστιατόριο Alfredo alla Scrofa σας καλωσορίζει στις σάλες του γεμάτες ιστορία και παράδοση, και ένα περιβάλλον που θυμίζει εικόνες περασμένων εποχών.
Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα και γεμάτη βαθιές επιρροές που με την αλάνθαστη γοητεία περιβάλλει όποιον έρχεται στο Εστιατόριο μας, ο πελάτης βιώνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, ανακαλύπτει την πραγματική γεύση της Ιταλίας, με τη βεβαιότητα ότι είναι η αυθεντική παράδοση του παρελθόντος, αποτέλεσμα της συνεχούς γαστρονομικής έρευνας και μιας παθιασμένης μελέτης της κουλτούρας του κρασιού.
Μια μελέτη στην οποία αφιερωνόμαστε από πάντα, και αυτό είναι το καθημερινό μας ψωμί που κάθε μέρα, κάθε νύχτα, για πάνω από έναν αιώνα, το μοιραζόμαστε μαζί σας.

Οι fettuccine Alfredo
Στο Εστιατόριο του Alfredo alla Scrofa, σαν πράξη αληθινής αγάπης, το 1907 γεννήθηκαν οι fettuccine Alfredo, και σύντομα έγιναν διάσημες σε όλο τον κόσμο λόγω της μοναδικότητάς τους.
Αυτό που είναι σήμερα παγκοσμίως γνωστό ως ένα από τα αριστουργήματα της διεθνής κουζίνας, στην πραγματικότητα εφευρέθηκε από τον Alfredo για να εκπληρώσει την επιθυμία της συζύγου του, έγκυος με την επιθυμία για μια μακαρονάδα που θα έδινε σε αυτήν και το μωρό της, ενέργεια, γεύση και τη ζεστή λεπτότητα της αγάπης.
Από την φανταστική μαγειρική διαίσθηση του Alfredo γεννήθηκαν ως εκ τούτου, οι αυθεντικές fettuccine Alfredo, που για πάνω από έναν αιώνα έχουν κάνει το Alfredo alla Scrofa ασυναγώνιστο σενάριο για πολλές από τις πιο γνωστές και ρομαντικές ιστορίες αγάπης όπως αυτές της Mary Pickford και Douglas Fairbanks (δώρισαν στον Alfredo τα ιστορικά χρυσά μαχαιροπήρουνα, που από εκείνη τη στιγμή έγινε σύμβολο του Εστιατορίου), καθώς της Marilyn Monroe και του Arthur Miller, προορισμός για τις πιο επιφανείς προσωπικότητες του κινηματογράφου, του θεάματος, της λογοτεχνίας, της πολιτικής, του αθλητισμού διεθνείς, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έκαναν γνωστούς σε όλο τον κόσμο.
Η ποιότητα
Ένα εμπορικό σήμα, η πρωτοτυπία: μία εγγύηση.
Η παράδοση
Μια πραγματικότητα ζωντανή του τόπου μας 
Όπου ο πρωταγωνιστής είναι ο φιλοξενούμενος
Στο Εστιατόριο Alfredo alla Scrofa, σε ένα μοναδικό και γοητευτικό περιβάλλον με μια οικεία, συνεπή και κομψή εξυπηρέτηση, μαζί με τις μαγειρικές τέχνες, ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι πάντα ο επισκέπτης.

Η κουζίνα του Alfredo
Η μαγειρική τέχνη του Alfredo alla Scrofa, αποτέλεσμα των πάνω από εκατό χρόνια ασυναγώνιστης εμπειρίας, είναι εμπνευσμένη από την ιταλική παράδοση, σύγχρονη στην επεξεργασία, χωρίς όμως παραχωρήσεις προς την ψεύτικη πρωτοπορία.
Το μενού είναι γεμάτο από ονόματα που ξαναπλάθουν στη μνήμη παλιές συνταγές, αλλά και, χάρη στη σχολαστική έρευνα των καλύτερων πρώτων υλών, όπως το λάδι, τα βότανα, και όλων των προϊόντων που προσφέρονται καθημερινά από την αγορά, προτείνουν νέες και ισορροπημένες γεύσεις.

Η καντίνα
Η επιδέξια τέχνη της μαγειρικής του Alfredo Scorfa έχει την τιμή να συνοδεύει ένα από τα πολλά κοσμήματα του, μία όμορφη και συνεχώς ενημερωμένη συλλογή ετικετών μεγάλων εθνικών κρασιών, και την εκπληκτική θέα των προτάσεων που προσφέρονται από τους μικρούς ιταλούς παραγωγούς.
Επομένως, ένα συναρπαστικό ταξίδι μεταξύ των οίνων από τη καλύτερη τέχνη οινοποίησης που, χάρη στην απίστευτη ικανότητα και το πάθος του σομελιέ και Διευθυντή Marco Zambardi, μας διηγούνται πόσο είναι μεγάλη και συναρπαστική η Ιταλία του καλού κρασιού.

Τηλ: 26615 51 429 www.alfredosgallery.gr | και στο facebook
contentmap_plugin