Ένα ακόμη πιάτο με Ιταλικό όνομα, ιδιαίτερα αγαπητό στους Επτανήσιους. Το μυστικό του είναι ότι το κρέας ζυμώνεται ώστε οι ォραφέςサ του να κλείσουν τελείως και να μην υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει. Είναι ίσως μια από τις ελάχιστες Κερκυραϊκές συνταγές χωρίς σκόρδο ή κρεμμύδι.

Χρειάζεται, μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, ένα κιλό κιμά βοδινό, διπλοκομμένο, αλάτι, λάδι για τσιγάρισμα, μαύρο πιπέρι, τρεις κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 3-4 σφιχτά αυγά και αλεύρι. Μουσκέψτε το ψωμί σε νερό ώσπου να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του. Μετά σφίξτε το για να στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο και βάλτε το στην άκρη. Ζυμώστε τον κιμά πολύ καλά μέχρι να γίνει πολύ εύπλαστος. Προσθέτουμε το ψωμί τριμμένο και αναμείξτε πολύ καλά και πάλι, βάζοντας αλάτι και πιπέρι. Μετά απλώστε το μείγμα σαν να φτιάχνετε μια ζύμη για πίττα πάχους 4εκ. και πλάτους 30. Πασπαλίστε το μαϊντανό στη μέση και απλώστε τα βραστά αβγά από πάνω. Διπλώστε τη δεξιά πλευρά του κρέατος με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθούν τα αβγά και πιέστε τις άκρες πολύ καλά για να μη φαίνεται η ένωση. Κάντε το ίδιο και με την αριστερή. Το ρολό θα έχει τώρα διάμετρο 10-12 εκ.. Κυλήστε το ρολό στο αλεύρι και τσιγαρίστε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γυρίζοντας το απ΄ όλες τις πλευρές ακόμα και στις άκρες.

Αν αρχίσει να ανοίγει ή να σπάει κυλήστε το γρήγορα για να το σφραγίσετε.Βγάλτε το από την κατσαρόλα και σβήστε το με λίγο νερό (είναι καλύτερα να έχετε λιγότερο νερό απ΄ ότι χρειάζεται - γιατί πάντα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη αργότερα). Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, την καλύπτετε και σιγοβράζετε για περίπου μια ώρα. Κρυώστε το πριν το κόψετε σε φέτες.