Η 87χρονη γυναίκα που έδωσε την παρακάτω συνταγή έλαμπε από χαρά στην ανάμνηση αυτού του πιάτου, σερβιρισμένου, για την ονομαστική της γιορτή, με τη συνοδεία μιας...
Κόβουμε ροδέλες κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λάδι προσθέτουμε καρότα κομμένα και κοτσάνια σέλινο. Πασπαλίζουμε με πολύ κοκκινοπίπερο προσθέτουμε νερό, αλάτι, και...
Υπάρχει ένα Ιταλικό παρασκεύασμα με αυτή την επωνυμία, αλλά μοιάζει περισσότερο με τουρσί και συνοδεύει τα Χριστούγεννα το ψητό, το αρνί και το κυνήγι.
Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λάδι. Ρίχνουμε νερό, πολύ κοκκινοπίπερο, ένα μικρό πεβερόνι καούρικο -μια μικρή πιπεριά ολόκληρη που την πετάμε μετά αφήνουμε να...
Σε λεκάνη μαζεύανε το αίμα από μοσχάρι ζεστό. Το χτυπούσαν με το χέρι για να μην πήξει και έβγαζαν κάτι σαν κλωστές που σχηματιζόταν. Προσθέτανε λιανισμένο κρεμμύδι και...
Δυο τρεις λίτρες πολπα ( 1 ス κιλό ψαχνό) από μοσχάρι- μέσα μπάντα πρώτη φέτα ( μέρος από το μπούτι) το κόβεις μερίδες. Έχεις ψιλοκόψει 3-4 μεγάλα κρεμμύδια και 5-6...
Ένα ακόμη πιάτο με Ιταλικό όνομα, ιδιαίτερα αγαπητό στους Επτανήσιους. Το μυστικό του είναι ότι το κρέας ζυμώνεται ώστε οι ォραφέςサ του να κλείσουν τελείως και να μην...
Τηγανίζουμε αλευρωμένο μικρό μάλλον ψάρι - γόπες, μαρίδα μεγάλη - και τα αφήνουμε στην μπάντα. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε ξύδι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο σκόρδο αρκετό...
Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες από το ρόστο του μοσχαριού και τις πλαταίνουμε. Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί στράτσο και τις αλευρώνουμε. Τις τηγανίζουμε τέλεια σε φοντίνα...
Κόβουμε φέτες ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λαδί. Ρίχνουμε κοκκινοπίπερο και πράσσες. Τις γυρίζουμε λιγο στο λάδι και μετά τις βγάζουμε σε γαδινι. ...
Μαρινάρουμε ένα κομμάτι μοσχάρι με κρασί και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο, καρότο, σέλινο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαντζουράνα και δάφνη, αλάτι και πιπέρι όλη...