Τα Χριστούγεννα στην Κέρκυρα είναι μαγευτικά. Η πόλη είναι στολισμένη με χιλιάδες μικρά φωτάκια και το εορταστικό πνεύμα είναι παντού. Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας και ο φαντασμαγορικός εορτασμός τους στην Κέρκυρα είναι στενά συνδεδεμένος με την Ορθόδοξη Παράδοση.

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε το νησί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων προτιμήστε καλύτερα να μείνετε στην πόλη της Κέρκυρας, η οποία παραμένει ζωντανή και ενδιαφέρουσα ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Εκεί θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να περάσετε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διακοπές της ζωής σας!

Ζήστε τα παραδοσιακά Χριστούγεννα των Κερκυραίων και απολαύστε την φιλόξενη τους διάθεση. Φάτε σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια της πόλης, πιείτε μία ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα γραφικά καφενεδάκια στην Παλιά Πόλη ή ντυθείτε ζεστά και κάντε μία βόλτα στα Καντούνια και σίγουρα θα βρείτε το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα σας!

24η Δεκεμβρίου

Τα μικρά παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι για να τραγουδήσουν τα κάλαντα με τη συνοδεία των τριγώνων και μικρών τυμπάνων ώστε να δίνουν ρυθμό στο τραγούδι τους. Τα τραγούδια αυτά φαίνονται να έχουν τις ρίζες τους στην εποχή του Βυζαντίου. Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι οικογένειες στην Κέρκυρα συνηθίζουν να τρώνε μέλι με καρύδια, αποξηραμένα σύκα καθώς και χριστόψωμο. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να στολίζεται έλατο όπως γίνεται και στο εξωτερικό. 

25η Δεκεμβρίου

Η ημέρα των Χριστουγέννων ξεκινάει για όλους τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες του νησιού με την πρωινή λειτουργία στην εκκλησία. Μετά ακολουθεί γεύμα για όλη την οικογένεια με ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κουκουνάρια, κάστανα και ρύζι. Επίσης προσφέρονται τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. 

1η Ιανουαρίου

Την Πρωτοχρονιά γίνεται συνήθως η ανταλλαγή δώρων. Θεωρείται πως εκείνη την ημέρα ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά, μπαίνοντας μέσα στα σπίτια από τις καμινάδες κατά την διάρκεια της νύχτας που εκείνα κοιμούνται, έχοντας έναν μεγάλο σάκο γεμάτο δώρα. Επίσης, εκείνη την ημέρα γίνεται και ο καθαρισμός και αγιασμός των υδάτων, που αγιάζεται στις εκκλησίες και οι πιστοί παίρνουν λίγο ώστε να έχουν τον αγιασμό του Αγίου Βασιλείου στο σπίτι τους. 

6η Ιανουαρίου

Οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί τελειώνουν την ημέρα των Φώτων γνωστή και ως Θεοφάνεια. Αυτή την μεγάλη ημέρα για τους ορθόδοξους γίνεται ο καθαγιασμός των υδάτων που τελείται από τους ιερείς όλων των εκκλησιών που πετούν έναν σταυρό στη θάλασσα και οι νέοι της κάθε ενορίας πέφτουν στα νερά για να τον πιάσουν. Ο τυχερός που θα πιάσει τον σταυρό φέρεται να είναι ευλογημένος και τυχερός καθ' όλη την διάρκεια του νέου έτους.