Σε μια σημαντική ενίσχυση, που θα λύσει – σε μεγάλο βαθμό – τα χέρια των πυροσβεστών της Κέρκυρας, λόγω... καντουνιών, προχώρησε το Αρχηγείο του Σώματος. Μιας κι έστειλε, μετά από αίτημα των υπηρεσιών του νησιού, ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου John Deree 6×4.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κέρκυρας προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης, όπως οι πολύ στενοί δρόμοι (καντούνια) και τα πολυώροφα κτίρια, ζήτησε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) να της διατεθεί ένα μικρών διαστάσεων βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα. Το Α.Π.Σ. ανταποκρίθηκε και διέθεσε το ΠΣ 3336, ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου JOHN DEERE 6×4.

Το όχημα παρελήφθη χωρίς κανένα εξοπλισμό και σε αυτό πραγματοποιήθηκαν εργασίες ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρησιακά. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε επιπλέον πάτωμα στην καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού, τέντα για την προστασία του εξοπλισμού και του πληρώματος, φάρος και σειρήνα, ζώνες ασφαλείας, roll bar και φώτα πορείας. Επίσης το όχημα εξοπλίστηκε με φορητή αντλία, σωλήνες και εξαρτήματα πυρόσβεσης, αναπνευστικές συσκευές και φορητό πυροσβεστήρα, ενώ στην καρότσα του υπάρχουν κατάλληλα τοποθετημένοι σωλήνες πυρόσβεσης 62 χιλ. για να συνδέεται αυτόματα σε ένα από τα σαράντα (40) περίπου υδροστόμια που υπάρχουν. Έτσι το εν λόγω όχημα μπορεί να κινηθεί και να επιχειρήσει εντός της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, μεταφέροντας γρήγορα πυροσβεστικό προσωπικό και εξοπλισμό, σε σημεία που τα συνήθη πυροσβεστικά οχήματα δε μπορούν.

Η Δ.Π.Υ. Ν. Κέρκυρας ευχαριστεί τις εταιρείες LORD TRAVEL- Β. ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ &ΣΙΑ ΑΕ και την MODA CAR- I. KTEO ΑΕ που παρείχαν υλικά για τον εξοπλισμό του οχήματος και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την μετατροπή του.

Πηγή:http://www.lay-out.gr/