Μια νέα δωρεάν εφαρμογή για πλατφόρμες, smartphones και tablets λειτουργικού συστήματος android οδηγεί τα βήματά σας στην πανέμορφη μας πόλη: είναι το Κερκυραϊκό Πάσχα ή Corfiot Easter.

Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την ομάδα της cwa και εστιάζει στα γεγονότα της πόλης ώστε να αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα των επισκεπτών του Πάσχα στο πλήθος των εκδηλώσεων της Κέρκυρας.

Έχοντας κατεβάσει την εφαρμογή, οι χρήστες ειδοποιούνται όταν κάποιο γεγονός είναι κοντά, τόσο χρονικά όσο και χωρικά. Έτσι, όταν πλησιάζει η ώρα μιας εκδήλωσης, μια ειδοποίηση στο κινητό ενημερώνει ότι για παράδειγμα σε 10 λεπτά ξεκινάει η συναυλία στον Duomo και πως ο χρήστης βρίσκεται 150 μέτρα μακριά από τον ναό αν ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Φυσικά, με τα διάσημα στενά καντούνια της Κέρκυρας, ο προσανατολισμός, ακόμα και με τον χάρτη της εφαρμογής, θέλει μια προσπάθεια. Για να βοηθηθούν περαιτέρω λοιπόν οι χρήστες, η εφαρμογή διαθέτει επιπλέον λειτουργία καθοδήγησης, με την οποία μέσω μιας οπτικής απεικόνισης πυξίδας καταφέρνουν να φτάσουν εύκολα στον εκάστοτε προορισμό τους.

Η εφαρμογή Corfiot Easter διατίθεται δωρεάν και μετά την εγκατάστασή της δεν απαιτεί δεδομένα μέσω κινητής τηλεφωνίας ή WiFi. Θα τη βρείτε στο google play ή στο www.corfueaster.gr