Ένα παραδοσιακό χωριό της Μέσης Κέρκυρας, 10 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιό της, το οποίο πρέπει να επισκεφτείτε.

Παλιά αρχοντικά σπίτια του 17ου εως 190υ αιώνα, μια μαρμαροστολισμένη εκκλησιά, ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα και ένα (το μοναδικό στο νησί) μουσείο αφιερωμένο στην Ελιά μαζί με μερικές από τις πιο φημισμένες ταβέρνες του νησιού δημιουργούν και περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους σας το προτείνουμε.

Βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο τουριστικό θέρετρο Άγιος Γόρδιος και κοντά στα τουριστικά θέρετρα Γλυφάδα, Έρμονες,  Μπενίτσες και στα χωριά Κάτω Γαρούνας, Σιναράδες.

Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια σε προκαλούν να τα περπατήσεις, χαζεύοντας τις μικρές «πλατειούλες» και τα σπίτια που διατηρούν τα παραδοσιακά χρώματα.

Ο καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Είναι μια τρίκλιτη Βασιλική εκκλησία με μοναδικά αρχτεκτονικά στοιχεία και μια εντυπωσιακή μαρμαρόγλυπτη είσοδο. Στο εσωτερικό της υπάρχουν αγιογραφίες της Επτανησιακής σχολής του 18ου αιώνα.

Στην άκρη του χωριού επισκεφτείτε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο τον 17ο αιώνα.

Στους Κυνοπιάστες βρίσκονται μερικές από τις πιο γνωστές ταβέρνες της Κέρκυρας, στις οποίες προσφέρονται φαγητά της κερκυραϊκής κουζίνας.

Ανάμεσά τους η παγκόσμια γνωστή ταβέρνα «Τρύπας» στην οποία έχουν φιλοξενηθεί Βασιλείς όπως της Ελλάδας και της Αγγλίας, Πρόεδροι Δημοκρατιών, όπως οι Κων/νος Καραμανλής (Ελλάδα) και Francois Mitterand (Γαλλία), αστέρες του Ευρωπαϊκού και Αμερικάνικου κινηματογράφου και τραγουδιού, όπως η Jane Fonda, ο Anthony Quinn κλπ

contentmap_plugin