Το Περιβόλι βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού ενώ απέχει από την πόλη της Κέρκυρας 35 χιλιόμετρα και από την Λευκίμμη 4 χιλιόμετρα.

Αποτελεί παλιό παραδοσιακό χωριό με 1,400 κατοίκους. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής του αποτελούν τα παραδοσιακά ντόπια σπίτια και οι εξαιρετικού κάλλους εκκλησίες, όπως αυτή των Αγίων Σαράντα ή ακόμα η περίφημη εκκλησία του Παντοκράτορα σε μια πολύ γραφική καταπράσινη περιοχή.

Διαθέτει ένα μικρό γραφικό λιμάνι με ψαροκάικα στην πλευρά που βλέπει προς τις ηπειρωτικές ακτές. Διαθέτει την παραλία Μάλτα (διαφορετικά λεγεται Αγία Βαρβάρα), σε απόσταση 3 χιλιόμετρων.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τουριστικά επαγγέλματα, την αλιεία και την καλλιέργεια της γης.

Το χωρίο βρίσκεται στο στενότερο μέρος του νησιου, μήκους περίπου 5 χιλιόμετρων, και βρέχεται από 2 θάλασσες, παραλία Μάλτα – Μέγα Χορού και παραλία Καλυβιώτη.

Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν γύρω στον 15ο αιώνα μ.Χ. Κατόπιν και γύρω στον 17ο αιώνα μετοίκησαν στον σημερινό οικισμό και άρχισε η κοινωνική τους οργάνωση, ξεκινώντας να κτίζουν εκκλησίες όπως των Αγίων Σαράντα, με αξιόλογες τοιχογραφίες, του Αγίου Αθανασίου, καθώς και ξωκλήσια όπως της Μεταμορφώσεως (Παντοκράτορα), σε ήσυχο και γεμάτο από δένδρα περιβάλλον, κτίσης του 15ου αιώνα, καθώς επίσης και του Αγίου Βάρβαρου, στην ομώνυμη περιοχή και γεμάτο πράσινο χώρο.contentmap_plugin