Ο Κάβος είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία στην Κέρκυρα. Ο Κάβος βρίσκεται στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, σε απόσταση περίπου 45χλμ από την πόλη.

Ο Κάβος έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία είκοσι χρόνια και είναι ο κύριος προορισμός για νέους Βρετανούς και Σκανδιναβούς ηλικίας από 18-32. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η θάλασσα, οι οργανωμένες παραλίες, η πολύ έντονη ως και φρενήρης νυχτερινή ζωή και τα πολύ φτηνά ποτά.

Ο Κάβος φημίζεται επίσης για την πολύ φτηνή και οικονομική διαμονή, καθώς υπάρχουν περίπου 15.000κλίνες, τόσο σε φτηνά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή στούντιο αλλά και σε κάπως ακριβότερα ξενοδοχεία. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή λειτουργούν και μερικές χιλιάδες μη δηλωμένες κλίνες, ωστόσο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής είναι μάλλον δύσκολο να ελεγχθούν.

Οι νέοι που θέλουν να επισκεφτούν τον Κάβο συνήθως επιλέγουν να μείνουν μέσα στον οικισμό, κοντά στο κέντρο της διασκέδασης. Έτσι κι αλλιώς λίγο ανησυχούν για τη φασαρία το βράδυ, αφού στον Κάβο κανείς δεν κοιμάται πριν τις 6-7 το πρωί. Ο Κάβος, που θεωρείται το αντίστοιχο των Μαλίων της Κρήτης, δεν θεωρείται καλή επιλογή για οικογένειες καθώς μερικές φορές τα έκτροπα στην περιοχή είναι πολλά.

Καθώς το κύριο χαρακτηριστικό στον Κάβο είναι η νυχτερινή ζωή, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναφερθούμε σε αυτήν. Το πάρτι στον Κάβο ξεκινά νωρίς το απόγευμα, όταν ξυπνούν δηλαδή οι τουρίστες. Συνήθως ο χορός και η μπυροποσία ξεκινούν από τις παραλίες και αργότερα η διασκέδαση μεταφέρεται στο εσωτερικό του οικισμού, σε δρόμους και μπαρ. Το βράδυ είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την είσοδο ή έξοδο των μπαρ και κλαμπ, αφού η μουσική παίζει στη διαπασών και τα κλαμπ και οι δρόμοι γίνονται ένα.

Παρόλα αυτά στις παραλίες το βράδυ τα πράγματα είναι σχετικά πιο ήρεμα, καθώς τα κλαμπ παίζουν Lounge και chill out μουσική και μάλλον απευθύνονται στους πιο ρομαντικούς που παραμένουν στην παραλία μέχρι την αυγή, οπότε και πάνε για ύπνο.

contentmap_plugin