Τα Γουβιά είναι χωριό με 952 κατοίκους το 2001, σε υψόμετρο 5 μ., και πρώην κοινότητα της Κέρκυρας. Υπάγεται σήμερα στο Δήμο Κερκυραίων. Εκτείνεται από τα όρια τής πρώην κοινότητας Κοντόκαλι ως τήν περιοχή Τζάβρου. Περιλαμβάνει την ομώνυμη παραλία και τον κόλπο των Γουβιών.

Εκεί βρίσκεται και μαρίνα, που χρησιμεύει για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και άλλων πλοίων. Από τη μαρίνα πραγματοποιούνται επίσης δρομολόγια με υδροπλάνα της υδροαεροπορικής εταιρείας μεταξύ Κέρκυρας-Αγίων Σαράντα-Αυλώνος-Παξών-Ιωαννίνων-Πατρών-Κεφαλληνίας-Λευκάδας. Στον οικισμό μπορεί κανείς να βρει ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύματα, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Η παραλία των Γουβιών συγκαταλέγεται στις διασημότερες παραλίες της Κέρκυρας.

Το όνομα του χωριού, σύμφωνα με τους γεροντότερους, οφείλεται στους γοβιούς ή γουβιούς, όπως λέγονται τα ψάρια κοκοβιοί. Παλαιότερα η περιοχή αποτελούσε ψαροχώρι και έβριθε αυτού του είδους αλιεύματος. Εκεί βρίσκονται και τα ερείπια ενετικού ναύσταθμου. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή αναβαθμίστηκε και αναπτύχθηκε τουριστικά.

Δείτε ακόμα: Μαρίνα ΓουβιώνSkippers Cafe

contentmap_plugin