Στη Σπιανάδα. Είναι η κεντρική πλατεία, την οποία έφτιαξαν οι Βενετοί και θεωρείται η πιο μεγάλη πλατεία των Βαλκανίων. Οι περισσότερες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες, λιτανείες και παρελάσεις, γίνονται εδώ. Στο γκαζόν της Σπιανάδας διοργανώνονται συχνά αγώνες κρίκετ. Απέναντι βρίσκεται το Πεντοφάναρο, ιδανικό για skate board, το μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων, η ενετική στέρνα και το κιόσκι όπου γίνονται οι συναυλίες των φιλαρμονικών.

Στο Λιστόν, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της Σπιανάδας. Κτίστηκε από τον Γάλλο μηχανικό Lesseps κατά την περίοδο που διοικούσαν το νησί αυτοκρατορικοί Γάλλοι. Είναι κτισμένο κατά τα πρότυπα των κτιρίων της οδού Ριβολί στο Παρίσι. Μια σειρά από ζαχαροπλαστεία, καφέ και μαγαζιά δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα και αποτελεί σημείο συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στα Ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ένα σπουδαίο νεοκλασικό κτίσμα που κατασκευάστηκε μεταξύ 1819 και 1823. Το ανάκτορο με τον πλούσιο διάκοσμο, τις μεγαλοπρεπείς πύλες και τη δωρική κιονοστοιχία χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Άγγλου αρμοστή της Ιονίου Γερουσίας και του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Εκεί στεγάζονται σήμερα το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Στην Αναγνωστική Εταιρεία, το αρχαιότερο πνευματικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας.

Στην πύλη του Αγίου Νικολάου. Απέναντι από την Αναγνωστική Εταιρεία, κάτω από τον κεντρικό δρόμο, βρίσκεται ο ορμίσκος Φαληράκι και η διάσημη πάλαι ποτέ ιδιωτική πλαζ της Κέρκυρας «τα μπάνια του Αλέκου».

Στο Παλαιό Φρούριο, που βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από τη Σπιανάδα. Για λόγους αμυντικούς, μετατράπηκε από χερσόνησο σε νησίδα, με την κατασκευή της τάφρου Κόντρα Φόσα. Η οχύρωση ξεκίνησε από τους Βυζαντινούς και συνεχίστηκε από τους Βενετούς. Επικοινωνεί με την πόλη με μια εντυπωσιακή γέφυρα. Τα σημαντικότερα μνημεία στο χώρο του φρουρίου είναι η κεντρική πύλη, οι προμαχώνες Σαβορνιάν, Μαρτινένγκο και Μανδρακίου, οι πύργοι ξηράς και θαλάσσης, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (1840), βασιλική στο πρότυπο αρχαίου δωρικού ναού, ένα λατινικό παρεκκλήσι, οι παλιές φυλακές, οι αγγλικοί στρατώνες και το αγγλικό νοσοκομείο. Θα δείτε, ακόμα, το Φάρο, τον πύργο του ρολογιού, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Iστορικό Aρχείο.

Στο Καμπιέλο, την παλαιότερη συνοικία της Κέρκυρας, με την εκκλησία της Παναγίας της Κρεμαστής και την πλατεία με το βενετσιάνικο πηγάδι.

Στα Μουράγια, μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης. Από εδώ θα πάρετε την οδό Αρσενίου, που ξεκινά από το παλιό λιμάνι και καταλήγει στα ανάκτορα των Μιχαήλ και Γεωργίου, στην κεντρική πλατεία.

Στο Μέγαρο Καποδίστρια, που βρίσκεται στα Μουράγια. Πρόκειται για ένα κτίριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, έργο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Χρόνη. Η παλιά Νομαρχία είναι κτισμένη στη θέση του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Στην Πλατεία Δημαρχείου, που ήταν η σημαντικότερη πλατεία τον καιρό της Ενετοκρατίας. Η Στοά των Ευγενών, η Λότζια, λειτούργησε στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το Δημαρχείο (γνωστό και ως «Σαν Τζάκομο, 1693) και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης.

Στο Νέο Φρούριο, όπου στεγάζεται το Mουσείο Kεραμικής και το υπαίθριο θέατρο. Εδώ βρίσκονται και οι αγγλικοί στρατώνες.

Στην Ιόνιος Βουλή, όπου ψηφίστηκε η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Το κτίριο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Χρόνης.

Στο ενδιαφέρον Μνημείο του Μενεκράτη, στη Γαρίτσα, με τις πελεκητές πέτρες, που φέρει αρχαϊκή επιγραφή στην οποία αναφέρεται ότι ο Μενεκράτης ήταν πρόξενος από το σημερινό Γαλαξίδι.

Στη Μονή της Πλατυτέρας. Βρίσκεται στο Μαντούκι και κοσμείται από σημαντικές τοιχογραφίες, εικόνες και πολύτιμα κειμήλια. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος του Καποδίστρια. Στη γειτονιά υπάρχουν και καλά ταβερνάκια.

Στην περιοχή Σπηλιά, στο παλιό λιμάνι.

Στην Oβριακή Συνοικία. Εδώ είχαν παλιά τα μαγαζιά τους οι Εβραίοι κάτοικοι της πόλης.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Περιέχει ευρήματα από αρχαιολογικές θέσεις της πόλης και ανάμεσα στα εκθέματά του ξεχωρίζει το εντυπωσιακών διαστάσεων αέτωμα της Γοργώς από τον δωρικό ναό της Αρτέμιδος.

Στο Κανόνι, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κέρκυρας, με υπέροχη θέα προς το μοναστήρι της Βλαχέρνας, το Ποντικονήσι, τη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου και το αεροδρόμιο.

Στο Ποντικονήσι και Βλαχέρενα, το μικρό νησάκι που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού και το οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένα πλοίο των Φαιάκων που έγινε πέτρα.

Στο Mon Repo (3 χλμ. Ν). Μια επίσκεψη στο πανέμορφο κτήμα είναι απαραίτητη. Το νεοκλασικό κτίριο χρησιμοποιούσε η τέως ελληνική βασιλική οικογένεια ως εξοχικό. Η έπαυλη χτίστηκε για να στεγάσει τον Άγγλο αρμοστή Φρέντερικ Άνταμ και την Κερκυραία σύζυγό του Διαμαντίνα Παλατιανού και είναι ένα αριστούργημα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Εδώ στεγάζεται το μικρό, αλλά ενδιαφέρον, Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης.

Στην Παλαιόπολη, τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται κοντά στο Μον Ρεπό. Πρόκειται για την αγορά της αρχαίας Κέρκυρας. Εδώ αξίζει να δείτε τον ναό του Καρδακίου (βρίσκεται μέσα στο Μον Ρεπό, μαζί με άλλον ένα αρχαίο ναό), τα ρωμαϊκά λουτρά, την αγορά και το οικοδόμημα της Ύστερης Ελληνιστικής Εποχής.

Στο νησάκι Βίδο (Πτυχία), απέναντι από το παλιό λιμάνι, στο οποίο θα πάτε με σκάφος. Έχει πλούσια βλάστηση, πεύκα και φοίνικες και παλιά λειτουργούσε εδώ αναμορφωτήριο. Στο νησί ζουν φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και αγριοκούνελα, αλλά απαγορεύεται το κυνήγι. Υπάρχει ένα εστιατόριο και μερικές πολύ όμορφες παραλίες.

Στο Λαζαρέτο (Γουβίνο), άλλο ένα νησάκι με πυκνή βλάστηση απέναντι από το παλαιό λιμάνι, το οποίο θεωρείται εθνικό μνημείο.