Το εξαιρετικό άλσος βρίσκεται στην περιοχή που είχε ιδρυθεί η αρχαία πόλη. Οφείλει τη μοναδικότητα του στα αρχαιολογικά ευρήματα και στη θερινή κατοικία Mon Repos που σήμερα φιλοξενεί τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το Mon Repos είναι μία έπαυλη νεοκλασικού ρυθμού που χτίστηκε το 1825 σε σχέδια του Sir George Whitmore και χρησίμευσε ως θερινή κατοικία των Άγγλων Αρμοστών και της ελληνικής Βασιλικής οικογένειας. Ο σπάνιος κήπος του περιλαμβάνει περίπου 2000 είδη φυτών, προερχόμενα από τις Αγγλικές Μεσογειακές αποικίες.

Εκτός από το Μουσείο του Μον Ρεπό, σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν ο δωρικος ναός του Καρδακίου, το σπήλαιο κάτω από το ναό, το Ηραίο (δωρικός ναός του 7ου αι. π.Χ αφιερωμένος στην Ακραία Ήρα), η μεταβυζαντινή εκκλη­σία του Σωτήρος, το διώροφο οικοδόμημα γοτθικής μορφής (κατοικία Κόλχουαμ), το ερειπωμένο κτίσμα Αγγλοκρατίας, διώροφο κτίριο αποικιακού ρυθ­μού (αμαξοστάσιο - στρατώνες) και το Μοναστήρι της Αγίας Ευφημίας που είναι ίο αρχαιότερο γυ­ναικείο μοναστήρι στο νησί και αναφέ­ρεται σε έγγραφο του 1478.

Το καλοκαίρι στο άλσος λειτουργεί το θέατρο "Ρένα Βλαχοπούλου".

Τηλ: +30 26610 20980
{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=msbjjQx1C2I{/youtube}
Piazza του μεζέ

contentmap_plugin