Επιλεγμένοι στην Αρχαιότητα από το θεό της θάλασσας τον Ποσειδώνα, οι Παξοί σήμερα είναι η επιλογή του v.i.p. τουρισμού.

Κότερα απ’ όλη την Ευρώπη δίνουν ραντεβού εδώ για λίγες μέρες πλήρους ξενοιασιάς και άφεσης σε μια ντελικάτη ζωή. Άριστες υπηρεσίες, τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, πολύ καλό φαγητό, μοναδικό κρασί και ατμοσφαιρικό περιβάλλον με μικρούς κολπίσκους, πολύ πράσινο και διαυγή νερά, καθιστούν τους Παξούς ένα εξαιρετικό κρησφύγετο. Είναι ο τόπος όπου η θάλασσα παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι τόσο πολύ δίπλα σου που ακούς τον ψίθυρό της όπου κι αν είσαι.

Ο Λογγός, η Λάκκα κι ο Γάιος θα σας ξεμυαλίσουν με τη σαγηνευτική τους ομορφιά και οι Αντίπαξοι θα σας κλέψουν την καρδιά με τις απίστευτες παραλίες τους. Πετρόκτιστα σπίτια με παράθυρα που αγναντεύουν το ανοιχτό πέλαγος, μονοπάτια μέσα σε ελαιώνες, ερημικά εκκλησάκια, ανεμόμυλοι παραδοσιακά μπακάλικα-καφενεία, λαϊκά πανηγύρια και φεστιβάλ κλασικής μουσικής συνυπάρχουν σε τέτοια αρμονία που θα ζήλευε κι ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης.

Συνοπτικές οδηγίες ή "Τι να δείτε στους Παξούς"

Το κάστρο του Άη Νικόλα, στην ομώνυμη νησίδα, μετά από άδεια της Δημοτικής αρχής.

Το Μοναστήρι της Παναγίας στο νησάκι. 

Την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Βρίσκεται πίσω από τη στάση του λεωφορείου.

Την Παλαιοχριστιανική της Αγίας Μαρίνας, στο Πόρτο του Οζιά, στο τέλος του παραλιακού δρόμου, πριν στρίψετε για Μογγονήσι.

Το Μουσείο Παξών. 

Τη στέρνα των Αγίων Αποστόλων, δεξιά της ομώνυμης εκκλησίας.

Τη στέρνα των Αγίων Αναργύρων, πάνω από την εκκλησία.

Τον Μύλο του Λεσιανίτη στα Τρανακάτικα.

Τον γκρεμό του Μουσμουλιού, από τα Τρανακάτικα.

Τις στέρνες της Ελεούσας, πάνω από την εκκλησία, στα Βλαχοπουλάτικα.

Τις 'Οστριες, για τη θέα του Αυλακιού και το ηλιοβαβίλεμα. Από το δρόμο δεξιά της Αγίας Παρασκευής στα Μπογδανάτικα.

Τις παραλίες: Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα. Από το δρόμο μετά το Νέο Λιμάνι στη διασταύρωση δεξιά για Πλάτανο - Λογγό.

Το μουσείο της ελιάς. ΕΝα παραδοσιακό συντηρημένο λιοτρίβι στο δρόμο προς τη Λάκκα 

Στα Μαγαζιά

Την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων με θέα τον Ερημίτη. Στο τέρμα του δρόμου, που ξεκινά απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο βενζινάδικο των Μαγαζιών. Πηγαίνοντας αριστερά η θέα του Ορθόλιθου. Την Καστανίδα, μετά το Δημοτικό Σχολείο παράκαμψη δεξιά στο τέρμα. Περιοχή των πετράδων. Μαγευτική θέα το ηλιοβασίλεμα.

Στο Λογγό

Το εργοστάσιο του Ανεμογιάννη στην άκρη του οικισμού, δίπλα στο Δημοτικό σχολείο. . Τις παραλίες Λεβρεχιό και Μαρμάρια. Ερχόμενοι από Πλάτανο (Φουντάνα) 100 μέτρα πριν τον οικισμό παράκαμψη δεξιά. .

Στη Λάκκα

Τον φάρο. Τους Πλάνους, από το δρόμο του Φάρου. Την Υπαπαντή, από το δρόμο μετά τη λιμνοδεξαμενή, πηγαίνοντας στη Λάκκα αριστερά. Το Μονοδέντρι. Παραλία που μπορείτε να πάτε από τov πάνω δρόμο της Λάκκας, παρακάμπτοντας δεξιά απέναντι από τnv εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στα Αργυράτικα.

Παραλίες

Οι παραλίες ("σπιάντζες" στην τοπική  διάλεκτο) είναι κυρίως μικρές, με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Οι πιο σημαντικές είναι ο Γιαννάς, η Σουλάνενα , ο Μπάλος, η Αγία Μαρίνα, το Μογγονήσι, το Κλωνί-Γουλί, το Καμίνι, η Κακή Λαγκάδα, το Αλάτι, ο Κηπιάδης, η Μαρμαριά, το Λεβρεχιό, η Γλυφάδα, το Μονοδέντρι, ο Όρκος, το Κανόνι, το Χαράμι (με άμμο), το Αχάι, το Αυλάκι, το Γαλάζιο. Κάντε το γύρο του νησιού (με ταχύπλοο, καΐκη ή νοικιάζοντας βάρκα), για να απολαύσετε τις παραλίες καθώς και τους όμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς στις δυτικές ακτές (Γκράβες, Τρυπητός, Ορθόλιθος, Αχάι, κτλ.).

Μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε τις γαλαζοπράσινες αμμώδεις παραλίες των Αντιπάξων, Βρήκα και Βουτούμι (και στις δύο θα βρείτε ταβέρνες), είτε με τα ταχύπλοα ή με καΐκια.


Πως θα πάτε

Για τους Παξούς φεύγουν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια από το Νέο Λιμάνι και εκτελούν το δρομολόγιο σε 1 ώρα. Επίσης καθημερινά φεύγουν και Ε/Γ, Ο/Γ (για να κουβαλήσετε το αυτοκίνητό σας) από Κέρκυρα.

contentmap_plugin