Περίπατοι μες στα κυπαρίσσια, τα σχίνα και τα ρείκια, βουτιές με μυρωδιά άγριων βοτάνων, κατάφυτες αμμουδιές. Η Ερείκουσα σας καλωσορίζει.

Βρίσκεται σε απόσταση 6 νμ βόρεια από το ακρωτήριο Δράστης της βόρειας Κέρκυρας, και είναι το βορειότερο από τα Διαπόντια νησιά. Το όνομα της, το οφείλει, μάλλον, στον θάμνο Ρείκι, που φύεται εδώ και ανθίζει τον μήνα Οκτώβρη με ροζ μοβ άνθη που έχουν μια γλυκύτατη χαρακτηριστική μυρωδιά. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι το Μεροβίγκλι με ύψος 120 μ.

Το νησί είναι κατάφυτο από ελιές και κυπαρίσσια. Αξιοθέατα του νησιού είναι τα παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του, που παράγουν και σήμερα λάδι με τον παραδοσιακό τρόπο, οι εκκλησίες με τα πέτρινα καμπαναριά και οι παραδοσιακοί οικισμοί. Στην πραγματικότητα όμως, το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού είναι οι υπέροχες παραλίες του.


Για τα Διαπόντια νησιά υπάρχουν συχνά δρομολόγια με τον Αλέξανδρο Κ. από το Νέο Λιμάνι ενώ θα βρείτε και τακτική συγκοινωνία από το Σιδάρι. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: από Κέρκυρα μέχρι Ερείκουσα 5,28 € , μέχρι Μαθράκι 5,58 €, για Οθωνούς 5,72 € και για μετακίνηση μεταξύ των νησιών θα πληρώσετε 2,35 €.

contentmap_plugin