Ο Ύψος Κέρκυρας βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού, 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και το αεροδρόμιο.

Πίσω του ξεπροβάλλει το εντυπωσιακό όρος Παντοκράτορα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εντυπωσιακή θέα της Αλβανικής ακτογραμμής. Ο Ύψος και το γειτονικό Πυργί, που μαζί είναι γνωστά ως το «Χρυσό Μίλι» βρίσκονται σε έναν όμορφο γραφικό κόλπο.

Τις περασμένες δεκαετίες ο Ύψος ήταν γνωστό ως ένα θέρετρο όπου οι νέοι διασκέδαζαν ως πρωίας. Ακόμα παραμένει μία ιδιαιτέρως ζωντανή περιοχή, όμως πλέον διαθέτει και μία πιο ήσυχη πλευρά κοντά στο λιμανάκι, ιδανική για ζευγάρια και οικογένειες. Ο Ύψος προσφέρει δραστηριότητες για όλα τα γούστα, επομένως είναι λογικό ότι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλούς προορισμούς της Κέρκυρας.

Η μακριά και στενή παραλία της περιοχής αποτελείται από έναν συνδυασμό άμμου και χαλικιού και διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ. Δίπλα στην θάλασσα θα βρείτε αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια, που σερβίρουν παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό και όχι μόνο. Φυσικά δεν λείπουν και τα μπαρ και οι ντίσκο, όπου μπορείτε να χορέψετε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μην περάσετε όμως όλη σας την μέρα στην παραλία, καθώς ο Ύψος Κέρκυρας έχει πολλά παραπάνω να σας προσφέρει. Εξερευνήστε τα γειτονικά χωριά ή νοικιάστε ένα σκάφος και ανακαλύψτε την εντυπωσιακή ακτογραμμή. Αν βέβαια επιλέξετε τελικά να περάσετε όλη σας την ημέρα στον Ύψο, μην ανησυχείτε, σίγουρα θα περάσετε υπέροχα!

contentmap_plugin