Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

Δυο τρεις λίτρες πολπα ( 1 ス κιλό ψαχνό) από μοσχάρι- μέσα μπάντα πρώτη φέτα ( μέρος από το μπούτι) το κόβεις μερίδες. Έχεις ψιλοκόψει 3-4 μεγάλα κρεμμύδια και 5-6 σκελίδες σκόρδο. Τσιγαρίζεις το κρέας με το λάδι και έτσι και αλλάξει τσιερα ρίχνεις τα κρεμμύδια, Χαμηλώνεις την φωτιά και όταν μαλακώσουνε, τα βράζεις με ξύδι που ρίχνεις λιγο - λιγο και για πολύ ώρα. Μπανιαρίζεις με νερό ρίχνεις τα σκόρδα ψιλοκομμένα, αλάτι, ζάχαρη, και σπετσερικα- κανέλα, γαρύφαλλο, πέβαρε (πιπέρι) μαύρο, κοκκινοπίπερο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι κύμινο, φύλλα δάφνης. Προς το τέλος πολύ κομιντόρο (ντομάτα). Η σάλτσα πρέπει να είναι σκούρα και πολύ πηχτή. Βράζεις μακαρόνια, σουρώνεις καλά και μαζι στην σκουτέλα ανακατεύοντας με λίγη σάλτσα. Σεσταρεις καλά την μανεστρα και από πάνου τυρί ξερό τριμμένο και το κρέας με το σούγο.

Share