Greek Armenian English French German Italian Russian Spanish

bg-banner-kerkyra1

Ένα μεγάλο κεφάλι σκόρδο, 3 μεγάλες φέτες ψωμί, 4 ογγιές (110 γρ) αμυγδαλα ασπρισμενα, 1 καρτεζί ( ποτήρι του κρασιού) λάδι αλάτι και ξύδι.

Κοπανίζουμε το...

Περισσότερα...

kotopoulo-in-umidoΗ 87χρονη γυναίκα που έδωσε την παρακάτω συνταγή έλαμπε από χαρά στην ανάμνηση αυτού του πιάτου, σερβιρισμένου, για την ονομαστική της γιορτή, με τη συνοδεία μιας...

Περισσότερα...

Σε οποιαδήποτε ποσότητα κάθε 3/4 της λίτρας (350γρ) ζάχαρη 1/4 του καρτούτσου (ス ποτήρι) νερό και το ίδιο μέλι.

Ζυμώνουμε με τόσο αλεύρι ώσπου να γίνει ζύμη...

Περισσότερα...

Κόβουμε ροδέλες κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λάδι προσθέτουμε καρότα κομμένα και κοτσάνια σέλινο. Πασπαλίζουμε με πολύ κοκκινοπίπερο προσθέτουμε νερό, αλάτι, και...

Περισσότερα...

moustarda-thermidesΥπάρχει ένα Ιταλικό παρασκεύασμα με αυτή την επωνυμία, αλλά μοιάζει περισσότερο με τουρσί και συνοδεύει τα Χριστούγεννα το ψητό, το αρνί και το κυνήγι.

Ο...

Περισσότερα...

Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λάδι. Ρίχνουμε νερό, πολύ κοκκινοπίπερο, ένα μικρό πεβερόνι καούρικο -μια μικρή πιπεριά ολόκληρη που την πετάμε μετά αφήνουμε να...

Περισσότερα...

Σε λεκάνη μαζεύανε το αίμα από μοσχάρι ζεστό. Το χτυπούσαν με το χέρι για να μην πήξει και έβγαζαν κάτι σαν κλωστές που σχηματιζόταν. Προσθέτανε λιανισμένο κρεμμύδι και...

Περισσότερα...

Δυο τρεις λίτρες πολπα ( 1 ス κιλό ψαχνό) από μοσχάρι- μέσα μπάντα πρώτη φέτα ( μέρος από το μπούτι) το κόβεις μερίδες. Έχεις ψιλοκόψει 3-4 μεγάλα κρεμμύδια και 5-6...

Περισσότερα...

Για την ζύμη : 2 λίτρες αλεύρι ( 1 κιλό), 1 λίτρο βούτυρο ( ス κιλό), 2 κρόκοι και 2 κουταλιές νερό, 2 κουταλάκια λάδι, 4 κουταλιές ζάχαρη.

Τρίβουμε το αλεύρι...

Περισσότερα...

Ένα ακόμη πιάτο με Ιταλικό όνομα, ιδιαίτερα αγαπητό στους Επτανήσιους. Το μυστικό του είναι ότι το κρέας ζυμώνεται ώστε οι ォραφέςサ του να κλείσουν τελείως και να μην...

Περισσότερα...

Τηγανίζουμε αλευρωμένο μικρό μάλλον ψάρι - γόπες, μαρίδα μεγάλη - και τα αφήνουμε στην μπάντα. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε ξύδι, ζάχαρη, ψιλοκομμένο σκόρδο αρκετό...

Περισσότερα...

Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες από το ρόστο του μοσχαριού και τις πλαταίνουμε. Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί στράτσο και τις αλευρώνουμε. Τις τηγανίζουμε τέλεια σε φοντίνα...

Περισσότερα...

Κόβουμε φέτες ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λαδί. Ρίχνουμε κοκκινοπίπερο και πράσσες. Τις γυρίζουμε λιγο στο λάδι και μετά τις βγάζουμε σε γαδινι.
...

Περισσότερα...

Μαρινάρουμε ένα κομμάτι μοσχάρι με κρασί και κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο, καρότο, σέλινο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, μαντζουράνα και δάφνη, αλάτι και πιπέρι όλη...

Περισσότερα...

Συστατικά

1 κιλό σέσκουλα (ή παντζάρια ή σπανάκι) ψιλοκομμένα

½ κιλό αντίδια σγουρά, ψιλοκομμένα

2 πράσα, κομμένα (εναλλακτικά...

Περισσότερα...

Ψιλοκόβουμε μια σκοταριά αρνιού, τα έντερα και την κοιλιά που θα έχουμε ήδη ζεματίσει και θα χουμε ήδη φυλάξει και το ζουμί.

Τσιγαρίζουμε με λάδι πολλά...

Περισσότερα...